De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink

Geplaatst: 29-12-2014
 
Hallo allemaal.
 
Zo aan het eind van het jaar heb ik vanwege het slechte weer toch nog even tijd gevonden om een mooi stukje te schrijven. Zaterdagmorgen toen ik naar mijn werk reed om half zes leek ik wel in een sneeuwstorm te rijden.
Plotseling is het een beetje winter. In de middag wilde ik weer wat aan het hok doen, maar met een harde wind en natte sneeuw in je nek is de lol daar snel vanaf. Er is dus ook deze keer niet veel gebeurt, maar als er steeds een paar kleine dingen gedaan worden kom ik rustig aan toch aan het eind van de verbouwing.
 
Ook het interieur is behoorlijk veranderd en dat heb ik geweten ook.
De doffers gingen allemaal op zoek naar het beste plekje en dat resulteerde in hevige vecht partijen.
Dit heeft geleid tot een jammerlijk slachtoffer. De jaarling doffer die het afgelopen jaar mijn tweede was op Agen van de ZLU s’avonds om kwart voor tien is zo aan het knokken geweest dat beide ogen dicht zaten.
Ik heb hem apart gezet en hij knapt al weer aardig op. Hij zit nu weer tussen de rest van de duiven en red zich weer prima. Toch lijkt het er op dat hij met een oog niet goed ziet. Als je hem van een kant benaderd lijkt het of hij je niet ziet aan komen. Hij heeft wel weer zij plekje terug waar hij zo voor gevochten heeft en het is en blijft zijn plekje dus wee de gene die het waagt !!!!!!!!! ( Wat een karakter he. )
 
Inmiddels word er ook al weer aan koppelen gedacht, en dus worden op papier de eerste koppels al weer samen gezet. Ik ga jullie voorstellen aan de eerste twee kweekkoppels.
 
Koppel 1 bestaat uit de doffer met de naam “JANTJE” en mijn enige echte kweek duivin, “DE 16”.
Jantje is een duif van Jan Schreurs uit Nieuw Vennep en is als opvanger bij mij terecht gekomen.
Jan is hem twee keer wezen halen, maar hij bleef mijn kant op komen dus zei Jan: Als hij het zo bij jouw naar zijn zin heeft moet hij er ook maar blijven. Hij komt uit een van de beste kweek doffers van Dick Pennings welke een volle broer is van de 6e nationaal Barcelona. De moeder van Jantje is “DE PERPIE” van Jan die de 8e nationaal Perpignan vloog, en de moeder werd van de 2e nationaal Narbonne. ( Zie stamboom.)
 
De duivin van dit koppel is een product van de samen kweek met de Comb. P.en S. Verbeek uit Naaldwijk.
Hun doffer met de naam “THE MIDNIGT” was toen Olympiade duif en heeft gestaan op mijn 508 die kampioensduif van de nationale sector 2 was in 2008 met o.a. 27e nat St Vincent en 2e nat Montauban en op deze vlucht ook winnaar bij de Marathon Noord. ( Zie stamboom.)
 
 
Koppel 2 bestaat uit de doffer met de naam “JAPPIE”
Hij is een krijgertje van de Gebr. Vollebregt uit Wassenaar en komt uit een zoon van “DE JAPANNER” die een geweldige kweker is bij de gebroeders. Hij is onder meer vader van de kampioens duif op Barcelona over 5 jaar bij de ZLU. ( Zie stamboom.)
 
De duivin van dit koppel een vliegduivin die bij mij de naam “BONTJE BARCA” heeft gekregen.
Zij komt uit een cadeautje van Willem van der Velden uit Boskoop. Deze doffer komt uit een broer van de 1e nat Barcelona maal een zus van de 4e nat Barcelona. De moeder van ons bontje is een duif die ik als ei gehaald heb bij Jomp Kleen uit Katwijk. Zij is een 100% inteelt naar de 13e nat Barcelona en komt uit “DE FONS”van Jomp die in een jaar de 12 nat St Vincent en de 3e nat Bergerac won.  ( Zie stamboom.)
 
 
Dit zijn de eerste twee koppels die ik aan jullie wilde voorstellen.
Jullie zien het, de genen zijn er wel dus nu maar hopen dat ze er ook een keertje uit gaat komen.
Maar dat is nou net het gene waar we geen vat op hebben dus zullen we er een beetje geluk mee moeten hebben.
 
En zo komen we met z’n allen weer aan het eind van het jaar 2014 en gaan we weer aan een nieuw jaar beginnen.
2015 die voor ons liefhebbers van het spel dat de Marathon Noord ons bied begint met de inschrijving die weer op 1 januari begint. Eens kijken of het Jan Dirk van Egmond weer lukt om als eerste in te schrijven.
 
Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen en wensen. Ik wil jullie allemaal het aller beste wensen in 2015.
Dat het op alle gebied een geweldig jaar mag worden en dat we die in goede gezondheid mogen beleven.
Want gezondheid is toch het aller belangrijkste wat we elkaar kunnen wensen.
 
En dus voor nu tot de volgende keer.
 
Groeten uit Oude Wetering.
John.
 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


woensdag 1 januari 2020
Start inschrijving voor het seizoen 2020
Lees meer >