De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink

Geplaatst: 4-12-2014
 
Hallo allemaal.
 
Zo, de rennetjes zitten net op tijd voor het nieuwe hok.
Ik zit hier namelijk binnen de zone van 10 kilometer vanaf Ter Aar en mag dus voorlopig mijn duiven niet los laten in verband met de vogel griep.
Het zag er naar uit dat deze maatregel zou gaan duren tot 14 december, maar vlak voor ik dit ging zitten schrijven kwam er op de radio dat er nu ook vogelgriep is in Zoeterwoude.
Nou dit is ongeveer 10 km de andere kant op, dus zal de ophokplicht nog wel even gaan duren.
 
 
Gelukkig gaan de duiven nu in de ren in bad in plaats van op het dak van de schuur.
Zo kan het wekelijkse bad gewoon doorgang vinden zonder dat het in het hok zeik nat word.
Met dit weer zou het wel even duren voor dat je het hok weer droog hebt.
 
Ook de tentoonstelling bij ons in de vereniging zal wel niet door gaan, want er geld ook een vervoers verbod.
We mogen dus niet met de duiven naar het de vereniging komen.
Trouwens ons verenigingsgebouw is nog in gebruik door onze buurvereniging De Diamantvink.
 
Voor wie het nog niet uit de naam  had gehaald, dit is een vogelvereniging en zij hadden vorig weekend hun jaarlijkse tentoonstelling. Ze zetten dan hun vogels al jaren in ons gebouw en kunnen dan via een tussendeur naar hun eigen gebouw waar ze dan het vermaak en vertering hebben. Nou zij hadden hun vogels op dinsdag gebracht, en op woensdag zijn ze gekeurd waarna op donderdag de vogelgriep uitbrak.
 
Ons gebouw werd meteen afgesloten en er was nog maar een persoon die er in mocht voor de verzorging van de vogels. De tentoonstelling mocht geen doorgang meer vinden en de vogels zitten zo ver ik weet nu nog steeds in het gebouw want ze mogen niet vervoerd worden.
Ik zal het wel verkeert zien hoor, maar ik vind het wel een beetje overdreven dat door een virus in een kippenschuur 5 km verderop een zooitje kanaries niet naar huis mogen.
 
Zelf heb ik ook een probleem, want ik moet de schuifraampjes nog aan mijn hok maken alleen moeten dan de rennetjes er tijdelijk af en dan vliegen hoogstwaarschijnlijk de duiven direct naar buiten en dat mag niet van de minister.
 
De duiven hebben het ondertussen heel best naar hun zin in hun nieuwe onderkomen. Alleen de doffers geven een beetje problemen, want die gaan een nieuw plekje in het hok innemen en met veel vuur verdedigen.
Dit heeft geleid tot een slachtoffer die het vechten voor zijn plekje niet op wilde geven, maar het eigenlijk beter wel had kunnen doen.
 
Toen ik van de week thuis kwam van mijn werk was hij nog aan het knokken met een andere doffer, maar hij was vreselijk toegetakeld. Maar wat er ook gebeurde hij heeft het niet op gegeven, en dat geeft wel blijk van een enorm sterk karakter. Hij zit nu apart om eerst maar eens op te knappen en ik heb het plekje waar hij zo hard voor gevochten heeft afgesloten en speciaal voor hem bewaard.
 
Wat de verzorging betreft gaat het percentage gerst in het voer nu langzaam omhoog.
Als het kouder word geven de duiven zelf aan dat ze na de normale voerbeurt nog meer honger hebben.
Op zo’n moment gaat hier de gerst bak het hok in, en daaruit mogen ze eten tot ze genoeg hebben.
Ook is in deze tijd de waterbak weer voorzien van enkele teentjes knoflook en een flink stuk ui.
De waterbak word nu ook gewoon elke dag bijgevuld en pas als na verloop van tijd (als de ui en knoflook te slijmerig word)  komt er een schone bak met verse ui en knoflook.
 
Goed hier ga ik het voor deze keer weer bij laten.
Ik hoop dat ik de volgende keer kan melden dat de duiven weer naar buiten mogen.
Dan kan ik ook weer op een normale manier verder met de verbouwing van het hok.
 
Dus voor nu Groeten uit Oude Wetering.
John.
 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


woensdag 1 januari 2020
Start inschrijving voor het seizoen 2020
Lees meer >