De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink 05-10-14

Geplaatst: 5-10-2014
 
Hallo allemaal.
 
Zo alle vluchten zijn weer voorbij. Dus breekt nu de tijd om de kampioenen de eer te gaan geven die ze verdiend hebben. Dit gaan wij voor de Marathon Noord doen op  25 Oktober in Hooglanderveen.
Ik hoop dat we er met z’n allen weer een fantastische middag en avond van gaan maken, want dat moeten we toch met z’n alle doen. Als er niemand komt kunnen we er ook geen mooi feest van maken.
Aan het organiserend comité zal het niet liggen want zij zullen er best weer een hoop werk van hebben gemaakt.  Dus  KOMT ALLEN !!!!!!!!.
 
Dan is het nu ook de tijd dat er weer wat aan de hokken word gesleuteld.
Ik bedoel daarmee b.v. reparaties, schilderen, veranderingen en vergeet vooral niet een hele grote schoonmaak.
Ik denk dat er heel veel hokken zijn waar de prestaties een stuk beter zijn als,  b.v. die berg stof op het plafond die er al jaren ligt eens een keer opgeruimd word.
 
Zelf ga ik deze winter een heel nieuw voorfront in het hok zetten. Ook de indeling gaat heel anders worden.
Ik had 5 afdelinkjes en ga dit terug brengen naar 3, want twee van de vier tussendeurtjes stonden eigenlijk altijd open. Ook gaan de erkertjes verdwijnen en daar komen aluminium rennetjes voor terug.
In het voorfront komen schuifraampjes, en als het aan mij ligt staan die zo goed als het hele jaar open.
Ook ben ik van plan om geen plafond meer onder het dak te maken. De duiven gaan als de verbouwing klaar is zo onder de pannen leven.
 
In het jonge duivenhok is dit al jaren zo en het valt mij op dat de duiven daar het liefst zo hoog mogelijk zitten.
Ze kijken dan bijna zo tussen de oud Hollandse hand vorm pannen door naar buiten.
Toch lijken ze het daar geweldig naar hun zin te hebben, want als ik ze de gelegenheid geef dan zitten ze met z’n allen het liefst in het jonge duiven hok.
En als het toch niet goed gaat dan zit er binnen de kortste keren weer een plafond in het hok.
Als het zo als ik verwacht volgend jaar heel goed gaat ben ik benieuwt wie er de moed heeft om ook zijn plafond er uit te breken.
We gaan het gewoon een jaar proberen en over een jaar de balans op maken.
Ik ben inmiddels begonnen met het maken van de schuifraampjes. (Geeft wel even een bende op de werft hoor.)
 
 
 
Dan nu even over de duiven zelf. Het is gebleken dat ik een hele goede duif op het hok heb gehad.
Ik heb het dan over de doffer met het ringnummer 10-1679064. Deze duif klasseerde eind 2003 als vierde duifkampioen in de competitie over drie jaar ZLU vluchten. Daar hij nog maar twee jaar meedeed voor deze competitie, wist ik wel dat hij er goed voor stond om dit jaar kampioen te worden. Maar dit voorjaar is hij op Peronne (twee weken voor Barcelona) weggebleven, en later in Urk dood in een loods gevonden.
Nu de vluchten weer voorbij zijn en de punten weer zijn opgeteld, blijkt dat hij in die twee jaar hiervoor genoeg punten bij elkaar had gevlogen zodat hij dit jaar toch een plaats is gestegen naar de derde plek.
Hoe een dooie duif toch een prachtige prestatie kan leveren zal ik maar zeggen. Ik had trouwens speciaal voor hem de verbouwing van het hok een jaar uitgesteld, omdat ik dacht dat ik niet te veel moest veranderen.
 
 
Gelukkig is er dit jaar weer een nieuwe kanjer opgestaan. Dit keer een prachtige blauwe duivin met het ringnummer 13-1231902. Zij heeft het dit jaar gepresteerd om als jaarling twee keer de eerste in de vereniging te komen op een ZLU vlucht. Ze begon met Agen door de 950 km van deze vlucht in een dag af te leggen, en na om 6.45 uur gelost te zijn s’avonds om 20.20 uur thuis kwam. Dit was goed voor de 1e in de vereniging en de 3e in de CC Leiden.
Vier weken later ging ze ook mee naar Narbonne omdat ze er zo geweldig voorzat en eigenlijk had ze nog niet overnacht. Na een dag uitstel werden de duiven in Narbonne gelost om 07.10 uur, en de andere dag was ze om 09.23 uur thuis. Goed voor de eerste in de vereniging en de 12e in de CC Leiden. Voorwaar een duif waar ik nog veel plezier aan kan beleven.
 
Dan nog even over de rest van de duiven. Ze zijn op dit moment stevig in de rui.
Erg koud zullen ze het niet hebben, want met meer dan 20  graden mogen we nu in oktober zeker niet klagen.
Langzaam zie ik de jonge duiven al weer een beetje op knappen.
Dan ga je meteen weer kijken of er al weer een  kandidaat tussen zit die in aanmerking komt voor de tentoonstelling. Schitterend om ook daar al weer naar uit te kijken.
 
Ik denk trouwens dat ik een heel mooi kweekkoppel heb samen gezet. Van dit koppel had ik dit jaar 6 jongen en daar heb ik er een van weggegeven, en de andere vijf zijn er allemaal nog. Ik maak elk jaar van de jongen een soort klassement en hieruit blijkt dat deze vijf jongen eindigen op plek 1, 2, 3, 5 en 9. Misschien een goed teken voor de toekomst. Volgend jaar zullen we het gaan beleven.
 
Zo hier ga ik het voor deze keer weer bij laten.
We gaan nu : Hok verbouwen
                      Vergaderen.
                      Kampioenen huldigen.
                      Reportages schrijven.
                      Tentoonstelling organiseren.
 
 
En nog veel meer.
Intussen zijn voor mij de schaatstrainingen ook weer begonnen zo’n 2 avonden in de week, en daar naast wil ik zelf ook nog graag een keer voor mijzelf gaan schaatsen.
Dus jullie zien het, het is best al weer druk hier in Oude Wetering.
 
Dus voor nu de groeten en tot de volgende keer.
John
 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


woensdag 1 januari 2020
Start inschrijving voor het seizoen 2020
Lees meer >