De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink 04-09-2014

Geplaatst: 4-9-2014
 
Hallo allemaal.
 
Zo het seizoen is weer ten einde. Dat betekent dat ik dus nu weer ben vertrokken naar het mooie Ommen met de caravan. Ik had het tot nog toe wel een beetje beter kunnen treffen met het weer, maar ik vermaak me hier best hoor. De eerste dagen doe ik toch altijd erg rustig aan en inmiddels hebben we er toch ook al een hele mooie fietstocht op zitten van ongeveer 70 km. Op dit moment regent het even heel hard dus heb ik mooi tijd om een stukje te schrijven.
 
 
Thuis gaat alles gewoon door, want buurman Hans doet zijn uiterste best om de duiven weer prima te verzorgen,
hij is zelfs bereid om de jonge duiven elke zaterdag in te korven. Dan heeft buurvrouw Jolanda ook wat te doen als de duiven thuis komen, zegt hij. Wat heb ik het toch getroffen met zulke buurtjes.
 
De vrijdag dat we weg zijn gegaan heeft Hans de jongen ook al ingekorfd, en dat waren er toen 23.
Ze gingen toen naar Asse Zellik en dat is een afstand van ongeveer 100 km. Ze werden om half 9 gelost bij mooi weer en een westen wind kracht 3. Zaterdagavond heb ik Hans gebeld om te vragen hoe het gegaan was.
Er waren er toen nog 6 weg, maar op zondagmorgen zijn er nog 2 gekomen. Dus zal hij er het komende weekend 19 mee geven naar Quievrain.
 
Tot zover ben ik gekomen met dit stukje in Ommen. Het weer werd een stuk beter en ik ben er daar niet meer aan toe gekomen om het af te maken. Inmiddels zijn we weer thuis en je staat ervan te kijken hoe de duiven in een paar weken kunnen veranderen als ze in de rui zijn. Buurman Hans heeft ze weer fantastisch verzorgt en hij heeft er best wel weer veel werk van gemaakt. Hij heeft elke zaterdag de duiven ingekorfd en dus zijn de jongen inmiddels 3 keer met de afdeling 5 mee geweest. De laatste keer zijn ze uitgesteld tot zondag, dus dat betekent dat ze ook en keer twee dagen mand hebben mee gemaakt. Er zijn er ook nog steeds 19 aanwezig dus met de verliezen valt het ook mee, en dus ga ik het zo houden. Er zijn er dus 4 weggebleven en daarvan zijn er twee opgegeven, maar ze zitten te ver weg om ze te gaan halen. Een zit er in België en de andere zit nog verder weg.
Hij is gewoon de verkeerde kant op gegaan, want hij zit in Frankrijk.
 
Ik heb besloten om het voor dit jaar voor gezien te houden.
De jongen zijn nu ook zo ver in de rui dat het vragen om problemen om nog verder te gaan.
Het is trouwens een geweldig gezicht als ik zie hoe Jolanda (mijn vrouw ) met de duiven in de weer is.
Ze zeuren gewoon om een pinda, en het lijkt wel de duiven haar die twee weken hebben gemist.
Ze moet gewoon uitkijken dat ze niet allemaal tegelijk boven op haar gaan zitten.
 
 
Dan is het nu ook tijd om eindelijk werk te gaan maken van het nieuwe voorfront voor het hok.
We gaan eerdaags maar eens uitzoeken wat de kleur moet worden en hoeveel we van alles nodig hebben.
Ook ga ik de nieuwe rennen bestellen want ik weet al waar ik ze vandaan wil halen.
Als het allemaal klaar is zal ik er een mooie foto van plaatsen.
 
Zo hier ga ik het voor deze keer bij laten. Er was dit keer niet zo veel inhoud aan het stukje, maar dat gaan we de volgende keer wel weer aan werken. Dan gaan we eens kijken hoe het kan dat een duif in een kampioenschap over drie jaar een plaats kan stijgen als hij al voor de grote vluchten is overleden.
 
Dus voor nu.
Groeten uit Oude Wetering.
John.
 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


woensdag 1 januari 2020
Start inschrijving voor het seizoen 2020
Lees meer >