De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink 13-07-2014

Geplaatst: 13-7-2014
 
Hallo allemaal.
 
Zo daar zit ik weer. Voor het hok en wachten op de duiven van St Vincent.
Ze zijn gisterenochtend om 7.35 uur gelost, en het is nu 7.00 uur op zondag.
Het is nu hier buiten best lekker weer, maar we hebben wel laaghangende bewolking maar toch met hier en daar een puntje blauw aan de lucht. Er is nagenoeg geen wind en de wind die er is komt uit het westen.
Je zou zeggen dat het dus niet onmogelijk is dat er een duif door komt. Echter de buienradar leert mij dat het boven Zeeland en Noord België regent, en dat blijkt wel uit de meldingen op de ZLU site.
Limburg, Brabant en Zeeland krijgen af en toe een duif, maar het is weer moeilijk om boven de 1000 km een duif door te krijgen.
 
Ook zit de vlucht vanuit Tarbes van de sector 2 in de lucht, maar daar zijn nog geen meldingen van op deze vroege ochtend. Zij zijn gisteren om 10.30 uur gelost, dus ook daar zijn dus deze keer geen nachtvliegers geklokt. Maar goed ik wacht op St Vincent en heb er 6 mee te weten 3 doffers en 3 duivinnen.
Drie doffers voor mij en drie duivinnen voor mijn vrouw. Kijken wie het gaat winnen deze keer.
 
Vorige week hebben we Barcelona gevlogen, maar daar kan ik kort over zijn.
Een grote flop hier op het hok. De duiven zijn wel thuis, maar waren gewoon een dag te laat.
Bij ons in het inkorfcentrum pakt Menno Broekhoff de eerste om 6.24 in de ochtend, en om 11.23 uur word de laatste prijsduif geklokt door Hans Knetsch. Dan zijn er 21 van de 41 liefhebbers die duiven thuis hebben.
20 liefhebbers hebben dan nog geen veer gezien, en daar ben ik er een van deze keer. Ik hoop dat het vandaag beter gaat. Zelf heb ik mijn eerste om 14.28 en de tweede de andere ochtend om 6 uur net als ik op de fiets stap om naar mijn werk te gaan. Om half 8 haalt mijn vrouw de derde binnen als zij naar haar werk  gaat, en als ze om half 1 weer thuis komt zitten er weer een paar. Ze hebben het schijnbaar niet echt zwaar gehad, want zien er allemaal nog uit als plaatjes. Het is denk voor mijn duiven even te snel is gegaan. Maar ja, als je kampioen wil worden moet je ze op zo’n vlucht ook hebben.
 
Het is nu half negen en ik hoef er nog steeds niet tussen uit om een duif te klokken.
De site van de ZLU leert mij dat er nationaal inmiddels ruim 100 duiven zijn gemeld, en er komt nu af en toe een duif boven de 1000 km door, dus het word spannender. Inmiddels worden hier ook weer duiven klaar gemaakt voor Marseille. Deze gaan we morgen weer inkorven.
 
Nou is mijn vrouw bezig om weer drie duivinnen zo gemotiveerd te krijgen dat ik het met drie doffers niet van haar kan winnen. Ze worden regelmatig getrakteerd op een portie liefde en een handje pinda’s. Nou daar maken de dames gretig misbruik van.
 
Nou moet ik zeggen dat ze in de hand geweldig aanvoelen en ze ziet er uit als goudhanen.
Het is inmiddels half 11 en ik ben er even tussen uit geweest. Nog steeds geen duif, maar er zijn onder tussen wel 10 in het inkorfcentrum. Het is het team Vollebregt die de eerste 3 duiven voor hun rekening nemen.
Knap hoor die mannen en een vrouw waar het team uit bestaat doen het ook dit jaar weer geweldig.
Ik zelf kan nog niet zo slagen met de duiven uit de 10 eieren die ik twee jaar geleden van hen heb gehad.
Maar we geven het nog niet op hoor,want wie weet komt straks die bonte als een speer aan uit het zuiden en dan praat ik weer heel anders. Voorlopig is het hier nu nog heel rustig.
 
En ja hoor, om 11.24 komt de eerste getekende van St Vincent. Bij melding blijkt het de 20e van het inkorfcentrum te zijn. Het gaat heel stroef en het zal nog wel even duren eer de prijzen verdiend zijn.
En daar heb je het al, zei ik net nog dat de Vollebregt duiven zich nog niet echt laten zien.
 
Mijn eerste is een halve Vollebregt van vaders kant. En het is een doffer, dus heb ik deze slag alvast weer gewonnen van mijn vrouw. Ik ben benieuwd of dat ook met Marseille gaat lukken. Het zal moeilijk worden.
Goed ik ga het hier weer bij laten en verder genieten van de aankomsten van mijn duiven (hoop ik.)
 
Dus voor nu vriendelijke groeten uit Oude wetering.
 
John.  
 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.