De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update Simon Ijnsen 21-06-2014

Geplaatst: 22-6-2014
 

Hallo Fondmannen ,


Op deze druilige morgen wachtende op de duiven van Ruffec kan ik mooi even een verslag doen van de afgelopen 2 vluchten Limoges en St Vincent .

Na een goed verlopen invliegprogramma had ik goede hoop op een prima start van het fondseizoen , maar niets werd minder waar .Slechts 1 van de 6 duiven kreeg ik in ons NIC op Limoges op de uitslag en dit ook nog met het geluk dat er bij een andere liefhebber een duif afviel ( maar toch wel 750 punten ) .Ook de midfondvlucht op diezelfde zaterdag verliep minder dan dat ik gewend was , dus er was al een kleine reden tot paniek . De zaterdag erop hadden we een zware dagfondvlucht waar ik van de 20 jaarlingen maar 2 in de prijzen had en veel achterblijvers , die gelukkig wel goed nakwamen .Het waren vooral duivinnen die achter gebleven waren en gelukkig trof ik bij hun het geel aan , wat voor mij een boel verklaarde .Ik ontdekte dit geval van geel op 2ste pinksterdag , dus een dag voor inkorven St Vincent ..Snel heb ik alle duiven een geelpil opgestoken , zo ook de 2 broers die naar St Vincent moesten .


In het weekend van St Vincent hadden we ook een midfondvlucht die erg zwaar was en waar ik 1 duif mee had , die zich keurig op de uitslag plaatste .Dit was voor mij het teken dat de duiven weer goed waren , maar of dat zich  op St Vincent ook zou uiten was voor mij een raadsel ..


Zoals iedereen weet werd deze editie van St Vincent een super zware en tot mijn verrassing kwam op zaterdagavond om 21.48 Youri thuis (zie foto ) een doffer uit de Inteelt Saffier van de familie Jellema die ik te leen heb x een dochter van mijn stammoeder 969 ( gekregen van fam .Jellema) .

Met deze aankomst werd Youri keurig 91ste in de sector 4 . In ons NIC kwamen er die dag 3 duiven door en werden maandag pas de klokken uitgeslagen ( er waren 27 duiven van de 28 prijzen ) . Mijn tweede doffer kreeg ik maandagmorgen opgegeven uit Steenwijk en deze was dinsdagmiddag na keurig te zijn verzorgd ook mooi thuis .


Op Ruffec heb ik er 9 mee waaronder een aantal van Limoges en nu ben ik nieuwsgierig of deze er nu wel zijn ..
Met de jongen gaat het ook super en deze gaan over 14 dagen de baan op .


    Gr. Vanaf Ameland
 
 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging