De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink

Geplaatst: 18-6-2014
 
Hallo allemaal.
 
Zo Ik ben gelukkig weer een beetje van de schrik bekomen van het gemis van drie van mijn beste duiven.
Ondertussen heb ik toch weer een prachtig drietal in gekorfd naar Pau. Twee doffers en een duivin, die eigenlijk bedoelt waren voor Agen over een week. Een van de doffers is er een uit de eitjes van de Gebr. Vollebregt en was vorig jaar de eerste Vollebregt duif vanuit Agen. De andere doffer was vorig jaar mijn eerste op Agen en kwam toen s ’morgens om 6 uur. De duivin is mee, omdat ze op dit moment zeer graag naar huis komt en ook steeds als een van de eerste thuis kwam van alle africhtingen.
 
Ik hoop dat dit drietal mij aangenaam gaat verrassen, want ik heb mijn schema flink overhoop gehaald om deze duiven naar Pau te brengen. Nu ben ik in het hok weer op zoek naar nieuwe duiven voor Agen.
Hoe ik het doe weet ik nog niet, maar ik wil koste wat kost van de duiven voor Barcelona afblijven.
Ik ben al twee grote favorieten voor deze vlucht kwijt, dus het zal op die vlucht toch al moeilijk genoeg worden.
 
Maar goed we gaan dit weekend eerst genieten van mijn eerste grote vlucht.
Het zal zeker geen makkie worden, want de wind blijft het hele weekend in de noord hoek en het word nou niet bepaalt lekker warm. De twee vluchten die tot nu toe vervlogen zijn waren ook niet de gemakkelijkste door die noorden wind. Ik heb begrepen dat er nog heel wat duiven onderweg zijn van deze twee vluchten.
We gaan het dit weekend zien of het beter gaat.
 
Wat de rest van de duiven betreft gaat het best goed. De oude duiven laten duidelijk zien dat er vorm is,
Ze eten goed en trainen goed en de doffers zijn s 'avonds zeer slecht binnen te krijgen. 
De jonge duiven hebben op dit moment wel wat problemen. Ik heb op mijn hok eerlijk waar nog nooit last van coli gehad, maar nu lijkt het er op dat ze er toch een tik van te pakken hebben. Ik heb aan mijn broer om raad gevraagd om dat hij er elk jaar last van heeft, en hij heeft me verteld hoe te handelen. Na een paar dagen kuren was het al weer veel beter, maar vanavond zag ik de slecht valk door de koppel duiken. Nou ik heb ze nog niet allemaal binnen maar de eerste zitten al weer te spugen, dus door de stress gaat het weer beginnen.
Ik heb gauw weer wat in de waterbak gedaan en hoop dat het morgen weer over is.
 
Hier ga ik het voor deze keer weer bij laten.
De volgende keer zal wel zijn als we Agen vliegen en dat word hier weer de dag van de toekomst door al de jaarlingen die dan mee gaan
Ik weet nu al wie er boven aan de lijst gaan.
 
Dus voor nu Groeten uit Oude wetering.
John.
 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


woensdag 1 januari 2020
Start inschrijving voor het seizoen 2020
Lees meer >