De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink 18-05-14

Geplaatst: 18-5-2014
 

Hallo Allemaal.

Zo we zijn weer thuis uit Ommen en hebben het daar weer best naar onze zin gehad.

We waren niet op tijd thuis om de duiven thuis te zien komen, want het werd half vier s'middags eer we thuis waren. De buurman heeft de duiven weer keurig verzorgt, want ze zagen er geweldig goed uit. Je staat er wel van te kijken hoe snel de jongen in een zo'n weekje gegroeid zijn .

De buurman heeft er dus best veel werk aan gehad om het hok steeds weer schoon te krijgen.De dag na thuiskomst heb ik alle jongen op de grond gezet, en de broedhokken leeg gemaakt. Daarna heb ik de duivinnen naar hun eigen afdeling verhuist en is het weduwschap begonnen. Dat wil zeggen dat hier de voorbereidingen voor het grote werk nu echt begonnen zijn.

Het afgelopen weekend heb ik alle duiven meegegeven met de vereniging voor een vluchtje van 350 km. Het liep echter anders, want het was zaterdag geen weer om te lossen, dus werd het zondag. Het weer op zondag werd echter in de loop van de dag nog slechter dus waren ze al terug gereden naar Menen voor hier 188 km. ´s-Morgens zijn ze al om 8.15 uur gelost bij zuid westen wind. Nou dat hebben we geweten. Voor tien uur waren ze er al maar wel in de stromende regen.

De snelste bij ons in de afdeling gingen harder dan 130 km per uur. Ondanks de regen kwamen de duiven toch goed naar huis. Ik had er ‘s-avonds 34 van de 35 thuis, en de laatste was er maandag om een uur of 9.  

Je zou zeggen dat het hier dus allemaal van een leijen dakkie gaat.Nou dat is toch niet helemaal het geval. Ik zit zelf op dit moment een beetje met mezelf te knoeien. Ik heb aan het schaatsen deze winter een knie blessure over gehouden en deze loopt nog al uit de hand. Ik mag op het moment zelf de hokken niet schrappen, want ik mag niet op mijn knie zitten dus moet dit dan ook over laten aan mijn vrouw. Gelukkig doet ze dit vol overgave en het komt dus best goed. Met de knie gaat het op een operatie uitlopen dus zal ik best nog een poosje op mijn vrouw moeten rekenen.  

Inmiddels heb ik al weer een klein schemaatje gemaakt welke duiven waar heen moeten. Voor mij is Pau de eerste grote vlucht, en daar ga ik drie duiven op mee geven. Dit worden twee doffers en een duivin. Als eerste gaat de doffer 12-1609895 mee, want hij was vorig jaar als jaarling mijn eerste van Narbonne, en ik denk dat er nou veel meer in zit bij hem.

 

De tweede doffer word de 11-1734198. Hij was vorig jaar ook mijn eerste van Pau en mijn tweede van Marseille.

 

Als derde word het de duivin 12-1609890. Zij was vorig jaar mijn eerste jaarling op Agen van de ZLU.

Als voorbereiding op Pau gaan deze duiven nog mee naar Meaux (360 km) Peronne (280 km) en daarna nog Sens (456 km) en dan twee weken rust. In deze twee weken zal ik ze nog wel een paar keer een klein lapje geven, en dan moeten ze er klaar voor zijn. Een mooi drietal zo met elkaar zou ik zo zeggen.  

Het aanwijzen zal ik maar aan mijn vrouw over laten, want zij zal tot die tijd toch het meest aan de verzorging van de duiven doen en wil ik haar die eer graag gunnen. Dan krijgen we daar bij de eerste vlucht tenminste nog geen twist over. Dat komt wel weer als de vluchten van de Marathon Noord er weer aan komen. Dan word het pas echt belangrijk welke er boven aan de lijst komt te staan.

Jullie merken het wel zeker, met de voorbereidingen komt ook zo langzamerhand de gezonde spanning en rivaliteit ook weer terug op het hok (lekker).

Hier laat ik het weer bij voor deze keer en ga nog even in het hok kijken.

Het is een genot om te zien hoe gezond de duiven er bij zitten. Houden zo

 

Groeten uit Oude Wetering.

John.

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


woensdag 1 januari 2020
Start inschrijving voor het seizoen 2020
Lees meer >