De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink

Geplaatst: 4-5-2014
 

Hallo allemaal.

Zo de duivinnen zijn ook voor het eerst met de wagen meegeweest. Ze gingen in een keer naar Nijvel, voor hier is dat 180 km. Dan zou je zeggen dat het voor de jaarlingen best moeilijk is met een harde Noord Oosten wind. Zij zijn vorig jaar alleen met een paar navluchtjes meegeweest, en nog niet verder geweest dan 205 km. Nou ik kan jullie vertellen dat de jaarlingen allemaal netjes thuis kwamen, maar dan mis ik nog een zeer ervaren duivin uit 2009 die in 2012 mijn 1e van Barcelona is geweest en als twee jarige duif 180e nat Perpignan vloog.

Het geval wil dat ik een jong van deze duif x de 717 heb belooft aan de Marathon Noord. Ik heb dus haar eieren snel in veiligheid gebracht, en dat is maar goed ook want die zijn inmiddels uitgekomen. Ik heb namelijk een broer of zus van de 064 belooft. Hij klasseerde zich afgelopen jaar als 4e duif kampioen op de ZLU vluchten over drie jaar maar hij doet nog maar 2 jaar mee. Als hij dit jaar weer een beetje zijn best doet maakt hij goede kans om kampioen te worden. Maar ja, je ziet het nu aan zijn moeder. Ook zo een duif kan gewoon op een kort vluchtje weg blijven.

Ik zal er een proforma stamboom bij doen dan kunnen jullie zien wat er nu te koop is ten bate van het jubileum van Marathon Noord via www.toppigeons.nl

De jongen groeien geweldig op. Van de 34 eieren is er een niet uitgekomen, maar de rest groeit als kool. Dan is er nog een jong gesneuveld door vechtende ouders. Ik heb broedbakken met van die kantel rekjes, en die kunnen wel eens dicht vallen als er gevochten word. Ik wilde daar al langer een oplossing voor vinden, maar daar was tot op heden nog niets van gekomen.

Nou daar heb ik nu spijt van als haren op mijn hoofd, want het was tot vechten gekomen in een broedbak en het rek was daardoor dicht gevallen. De twee vechtende duiven zaten dus samen opgesloten en hebben bij het vechten een jong vertrapt. Dom, dom, dom eigen schuld dikke bult. En ja als het kalf verdronken is dempt men de put, dus nu zijn alle rekken geborcht door een gaatje in de zijkant te boren en daar een spijker in te schuiven.

Er liggen nu dus 32 prachtige jongen en de oude duiven eten op dit moment ruim twee keer zo veel als normaal. Bij de kweekduiven komen nu de eieren ook uit, dus er komen nog eens 8 jongen bij. Ruim voldoende om aan alle wensen van alle bonnen kopers en uiteraard ook van mijzelf te voorzien.

Afgelopen weekend zijn er geen duiven mee gegaan met de wagen. Dit komt omdat we weer voor een weekje met de caravan naar Ommen zijn vertrokken. De duiven worden dan weer keurig verzorgt door de buurman.

Hij zal de duiven volgend weekend wel inkorven, want dan zijn de jongen inmiddels wat groter en zitten dan een beetje in de veren. Zij kunnen dan wel een nachtje zonder pa of moe, dus mag buurman Hans alle duiven met een chipring inkorven. Er zijn twee koppels waar de jongen dan nog wat klein zijn maar daar heb ik van de duivin de chipring afgehaald, dus blijven die thuis.

Ik hoop dat de duiven dan niet al te vroeg gelost worden, want die zaterdag komen we weer naar huis en misschien kan ik ze dan zelf nog thuis zien komen. Dan kunnen we er straks als we weer thuis zijn weer keihard tegenaan en op jacht gaan naar goede prestaties dit jaar.

Dus voor nu deze keer.

Groeten uit Ommen.

John.

 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


woensdag 1 januari 2020
Start inschrijving voor het seizoen 2020
Lees meer >