De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update Simon Ijnsen 24-03-2014

Geplaatst: 24-3-2014
 

Sportvrienden ,


Na enkele opmerkingen van een paar sportvrienden klim ik weer eens in de pen om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de duiven aan de Zuiderlaan .Doordat ik het hele huis op de kop heb gehad , wat ik voor het duivenseizoen klaar wil hebben , kwam het bijhouden van mijn weblog op een laag pitje te staan .
Ook de duiven hebben hier in het begin van het jaar last van gehad en dan vooral de kwekers .Zonder hun er ook maar een beetje klaar voor te maken heb ik ze gekoppeld wat resulteerde in voor mijn doen een hoog percentage onbevruchte eieren .Jammer genoeg had ook mijn kweekmoedertje de eerste eieren vuil , wat wel jammer is omdat ik een prachtig doffertje voor haar had uitgezocht ( zie stamboom ). De laatste maand steek ik meer tijd in de duiven en als je ziet hoe de jongen dan opgroeien weet je weer dat van niets nooit iets kan komen ..
De vliegers zitten nu allemaal op eieren en vanmorgen ben ik zelfs de doffers wezen opleren ( waar moet dit heen ) .

De vliegers krijgen buiten wat nieuwe producten die ik aan het testen ben en waar jullie na het seizoen de resultaten van krijgen hetzelfde voorgeschoteld als vorig jaar . Dit betekend weer 5 soorten voer , veel grit en iedere zondag thee .
Dit jaar ga ik weer op weduwschap spelen , alleen wel op totaal weduwschap waar de duivinnen achter een deur op schapjes komen te zitten (zie foto ). 


Komende week gaan we de klokken weer inlezen voor de liefhebbers in onze club en kan het spel weer beginnen .
Vrijdag ligt het in de bedoeling om het fond forum in Beerta te bezoeken en aansluitend op zaterdag hebben we een infomiddag van ons NIC Holwerd .

Gr. Simon
 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging