De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink 09-03-2014

Geplaatst: 9-3-2014
 

Hallo allemaal.

Vorig jaar om deze tijd had ik het in de bijdrage op de weblog over het feit dat ik in de komende week aan winterkweek zou gaan doen.

Nou dat is nu wel anders. We hebben hier de hele winter dit jaar geen vorst gehad.Ik heb zeggen en schrijven twee keer de ruiten van mijn auto hoeven te krabben s'morgens als ik naar mijn werk ging.Je zou dus zeggen dat de kwekers zonder problemen de eerste jongen nu wel zouden hebben.

Ik kan je zeggen van een koppel had ik de eieren over gelegt,en deze zijn netjes uitgekomen. Maar van het tweede koppel eieren was er maar een van bevrucht, en laat nou net dat ene bevruchte ei gesneuveld zijn. Ik heb er toen een ei van een ander koppel onder gelegen, maar voor dit ei uit kwam zijn ze er vanaf gelopen juist op het moment dat het ei uit aan het komen was. Toen ik dit in de gaten had was het al open ei, zo koud als een kikker. Er leek helemaal geen leven meer in te zitten, maar de ervaring heeft mij geleerd dat zo'n jong heel wat kan hebben.

Ik heb het ei aan mijn vrouw gegeven en gezegt maak het maar weer warm, dan komt het nog wel uit. Ze wilde het eerst niet geloven, maar later is het ei in haar warme handen toch uitgekomen. Dit word mijn nieuwe kanjer was de reactie van mijn vrouw, en ze heeft het jonkie bij de oorspronkelijke ouders gelegt.

Bij twee andere koppels ging het gelukkig beter.

Het vierde koppel heeft er ruim een week langer over gedaan om op eieren te komen, maar dat is niet zo verwonderlijk want de duivin van dit koppel is een van mijn laatste jongen van vorig jaar.

Zoals ik in mijn vorige bijdrage al gemeld heb zijn de duiven op de eerste eieren niet gekuurt tegen het geel. De gezondheid en vitaliteit was zo goed dat ik er het nut niet van in zag, en waarom zou je dan een blinde kuur doorvoeren. Ook het feit dat er binnen de korte tijd volop dons in de broedschalen verscheen was voor mij een teken dat een kuur niet nodig was. Als de jongen straks twee weken oud zijn ga ik de vliegduiven samen laten lopen. Als er dan weer eieren komen kan ik deze van de kwekers onder de jaarlingen leggen, en dan kunnen de kwekers nog een keer op eieren komen.

Jullie zien het seizoen is zo stilletjes aan al weer aardig op gang hier op het hok. 

Ja dan ben ik ook dit jaar weer naar de voorjaarsbeurs geweest.

Ik ben daar op zoek gegaan naar wat er mogelijk is op het gebied van aluminium rennen die ik aan het hok wil hangen als er een nieuwe voorgevel in zit. Nou daar is van alles mogenlijk hoor, maar als je naar de prijs vraagt dan word het toch ineens een ander verhaal.

Bij de eerste waar ik mijn wensen duidelijk maakte kwam er een prijs uit waarvan ik dacht "Zo kan je bek niet verder open" Kom he. Ik ben met een hobby bezig. Dan ga je niet voor drie duizend euro aan aluminium aan je hokkie hangen.

Ik dus verder zoeken, want daar is toch zo'n beurs voor.

Nou ik heb een ander bedrijf gevonden die ook aluminium rennen maakt, maar daar had ik nagenoeg hetzelfde maar dan voor rond de 700 euro. Nog een hoop geld, maar toch hou je even 2300 euro in je zak en dat is voor mij best een hoop geld.

Als je dan zo op de beurs rond loopt dan verbaas ik me er over, hoeveel potjes, pilletjes, poederjes, drankjes en weet ik al niet meer van dat soort handel te koop aan word geboden.

Als je die kooplui mag geloven is het zo goed als onmogelijk om nog duiven te houden zonder theetje dit of vitamientje dat. Ik ben toch heel wat anders van mening.

Ik denk dus dat een gezonde duif heel goed in staat is om alles wat hij nodig heeft uit zijn voeding te halen.

Dus als je zorgt voor een goed gevarrieerd voer aangevult met wat grit en en mineralen mengsel dan is de duif heel goed in staat om daar alles uit te halen.

Ik zie het zo: Als je apart elementen bij gaat voeren zal het lichaam van de duif deze elementen minder uit het voer hoeven halen en hier zich ook op aanpassen. Als je dan een keer stopt met het bijvoeren van deze elementen heeft de duif accuut een groot probleem.

Hou mij ten goede, ik ben geen voedingsdeskundige of dierenarts maar het lijkt mij gewoon een kwestie van logie's nadenken. En wat schertst mijn verbazing? Nu ik dit zit te schrijven zit mijn vrouw even op de teletext te kijken en komt plotseling het bericht tegen:

SUPER FOODS WERKEN NIET.

Dus ook bij ons als mensen, blijkt dat een gezond mens bij een gevarieerde voeding helemaal geen extra voedingssuplementen nodig heeft. Bij overmatig gebruik kan het zelfs schadelijk voor de gezondheid zijn.

Het schijnt ook nog eens zeer slecht voor je portemonnee te zijn, dus is het waarschijnlijk wel goed voor handelaren in deze produkten. Nou dan denk ik er schijnbaar niet helemaal verkeerd over. Gewoon logisch nadenken dus dan hou je een hoop geld in je zak.

Zo dat is dit keer best een geleert stukje geworden ,maar dat krijg je als je ziet wat er allemaal te koop is op zo'n beurs. Hier ga ik het dus weer bij laten voor deze keer.

Dus voor nu Groeten uit Oude Wetering.

John.

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.