De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink 27-01-2014

Geplaatst: 27-1-2014
 

Hoi allemaal.
 
Dit is weer de eerste bijdrage van het nieuwe jaar dus wil ik jullie allereerst allemaal een heel goed nieuwjaar toewensen. Ik wens iedereen veel geluk en voorspoed in 2014 en hoop dat we met z'n allen weer een fantastisch jaar tegemoet gaan in het gewone leven, maar ook met de duiven.
 
Ja en nu we toch bij de duiven zijn aanbeland ze zijn hier super gezond en als ze dan ook een keer buiten komen, vliegen ze gerust meer dan een uur.
Ik heb inmiddels wel de doffers en duivinnen uit elkaar gehaald en ze gaan dus gescheiden los.
De duivinnen ( 22 in getal ) zitten in het jonge duivenhok en de doffers ( 23 stuks ) hebben twee afdelingen tot hun beschikking. Daar zit meteen een klein vraagstuk. Die twee afdelingen zijn qua inrichting precies hetzelfde alleen de voorgevel verschilt. De ene afdeling heeft een erkertje terwijl de andere afdeling een raam en een deur heeft. De ramen staan in allebei de hokken altijd open (Zij kunnen niet eens dicht.) dus het is in beide hokken even luchtig. Ja zelfs de deur tussen beide hokken staat gewoon de hele dag open dus de duiven kunnen zelf kiezen in welk hok ze gaan zitten. Wat is nu de vraag ? Waarom zitten er als ik 's avonds ga kijken in het ene hok 2 duiven en in het andere hok 21 ?????? Hebben ze het in het ene hok zoveel beter naar hun zin en wat kan ik verzinnen dat ze in het andere hok ook liever zitten.
 
Dit zijn wel dingen die je moet zien en waar een oplossing voor gevonden moet worden.
De afdeling waar ze nu het liefste zitten, daar zitten in het seizoen de weduw duivinnen.
In de andere afdeling zitten dan de jaarling doffers. Nou is het de bedoeling dat er binnenkort een hele nieuwe voorgevel in het hok komt, dus dit vraagstuk gaat wel mee in het ontwerp van de verbouwing.
Ik wil na de verbouwing alle doffers samen in een hok hebben, maar er gaat dan wel een rennetje voor het hok met ramen die goed ver open kunnen.

Toch word er hard over nagedacht om de verbouwing pas uit te voeren na het komende vliegseizoen.
Het is het afgelopen jaar zo goed gegaan dat ik nu eigenlijk niet al te veel wil veranderen.
Ik wil eerst afwachten hoe de 064 volgend jaar gaat presteren. Hij eindigde afgelopen jaar als 4e in de duif competitie over drie jaar ochtendlossingen, maar doet nog maar twee jaar mee. Dus komend seizoen zal hij nog een keer aan de bak moeten, en daar wil ik hem niet al teveel in tegen werken.
 
Inmiddels heb ik al wel een drietal koppels samen gezet, omdat ik deze duiven eerst een keer op elkaar wil hebben. Ik heb het dan over de duif die ik opgevangen heb van Jan Schreurs en die ik na twee keer ophalen mocht houden. Vorig jaar had ik hem zelf samen laten lopen met een duivin naar eigen keuze, en daar heb ik twee hele mooie jongen van. Toch wil ik hem nu eerst een keer op mijn enige kweek duivin hebben en daarna gaat hij gewoon weer op zijn eigen duivin.
 
Ook heb ik een van de jongen van Rik Ros gekoppeld op "De 17" ( de broer van mijn enige kweek duivin ). Zo heb ik voor de definitieve koppeling dit jaar alvast wat jongen van deze duiven en kunnen ze straks nog een keer op een andere doffer of duivin.
 
Trouwens ik zou die opvanger van Jan Schreurs nog een keer aan jullie voor stellen. Zie onderstaande stamboom.

 

Hij komt uit de 8e nationaal Perpignan en is dus is hij ook een broer van de 2e nationaal Narbonne. 

Dit is dus de reden dat ik van deze duif wat extra jongen wil. 

Ik heb ook de witte mee gekoppeld dan kan ik de eieren van de 16 en het jantje nog een keer overleggen. Zo pak ik misschien nog een paar extra jongen en vergroot ik de kans dat er wat leuks tussen zit.

 
Verder is het op het hok op dit moment erg rustig. De doffers en duivinnen zitten apart en het weer is zeer zacht voor de tijd van het jaar. Zaak dus dat er schraal gevoerd word, want het gevaar licht levens groot op de loer dat de duiven te zwaar worden. Ze zitten nu dus ook op tot 75 % gerst. In de waterbak ligt een halve ui en een stuk of 8 knoflook teentjes. Dit word gewoon elke dag bijgevuld en dit word pas ververst als het water niet helder meer is.
 
Zo hier ga ik het voor deze keer weer bij laten.
Volgende keer zal ik het wel gaan hebben over het koppelen.
 
Dus voor nu Groeten uit Oude Wetering.
John.

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.