De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Bijdrage - 51

Geplaatst: 18-6-2012
 

Hallo Lezers,


 
Eindelijk heb ik weer eens tijd om jullie weer wat informatie te geven vanaf het mooie eiland,  wat op dit moment bevolkt wordt door een contigent rugbyers. Op dit moment vind er het jaarlijkse beach rugbytoernooi plaats en tevens het Europese kampioenschap dames rugby,  zodat ons eiland weer aardig op de kaart gezet wordt.
De duiven doen het op dit moment jammer genoeg minder dan in het begin van het seizoen,  wat een gevolg is van de bekende dikke koppen. Precies in het weekend van Limoges openbaarde zich deze ornithose,  wat waarschijnlijk invloed had op het slechte resultaat op deze vlucht.
In het nic. Holwerd pakt Ronnie Leusink uit Engwierum de eerste met een keurige teletext notering en hier op het eiland is het Jan Kooiker die hier de eerste pakt. Op het eiland waren er 39 duiven mee en daarvan bereikten er slechts 6 op zaterdag de thuishaven waaronder 1 duivin van mij ( zie foto ).Van de 8 gezette duiven zijn er 2 achter gebleven,  2 broers wat waarschijnlijk dan geen toeval is.
Mijn maat Wieger Ten Caat uit Klazienaveen  pakt op Limoges met een 100% eilander duif een prima 5de plaats in sector 4 met dezelfde duif die in april een eerste vloog van de hele afdeling 10 op een vitessevlucht.
Door de dikke koppen en het verlies van een aantal duiven kon ik er maar 1 meegeven op St Vincent, deze duivin zit tussen de jonge duiven en verdedigde haar nest met volle overgaaf, wat misschien een motivatie is om snel thuis te komen als ze tenminste los komen.
Afgelopen zondag heb ik de bon verzilverd die ik gewonnen had op de feestmiddag van de SMN. Ik werd prima ontvangen door de familie Hoeks en kon ervaren hoe gedreven zij met de sport omgaan.
Ik kreeg een prachtige jonge duif mee die uit hun St Vincent lijn komt en prima hier op het eiland past. Doordat de duiven van Henri vaak naar voren komen als het zwaar is,  is dit voor mij een prima nieuwe aanwinst voor in het kweekhok ( zie foto ).

 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.