De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Bijdrage - 47

Geplaatst: 29-12-2011
 

Beste lezers,


 

Hier even een update vanaf een stormachtig Ameland waar de jutterskoorts weer volop heeft toegeslagen na de beelden vanaf Terschelling.
De eerste kweekkoppels zijn hier op tweede kerstdag gekoppeld. Normaal koppel ik deze gelijk met de vliegers, maar omdat ik uit bepaalde koppels wat meer moet halen heb ik ze dit jaar wat eerder gekoppeld.
De vliegers worden dit jaar op 1 maart gekoppeld en het ligt in de bedoeling om ze de eerste helft van het seizoen op algeheel weduwschap te spelen en ze na St Vincent te koppelen.
De verluchting die ik heb aangebracht bevalt me prima en de duiven reageren er fantastisch op, er zijn er zelfs bij die nu nog pennen eruit gooien, voor mij een teken dat ze super gezond zijn.
Doordat de duiven er zo goed uitzien stond ik er ook niet van te kijken dat er 3 van mijn inzendingen op onze verenigingstentoonstelling in de prijzen vielen, alle drie oude doffers.
 
Op de foto kunnen jullie de 4 x 5 zien die ik dit jaar in het kweek hok heb geplaatst, nadat hij 10 van de 13 x prijs heeft gevlogen. Ik heb hem nu gekoppeld aan een kleindochter van Zwart Goud van de fam. Jellema, een duivin waar al meerdere goeie jongen uit zijn gekomen.
Het voer wordt 2x per week bevochtigd met een mengsel van lijnzaadolie, knoflookolie, vloeibaar schapenvet en oreganowater waar dan een schep vitalith en eiwitten overheen gaat om het weer wat droger te maken. Ondanks de pizzalucht die van het voer afkomt vreten ze het dat het een lust is.

Het water wordt nu elke dag aangezuurd met een eigen brouwsel, wat ikzelf ook iedere dag inneem ( als het voor de duiven goed is kan het voor mij ook geen kwaad ).
Zaterdag 7 januari is er weer de Noordelijke Kampioenen dag en het ligt in de bedoeling dat ik daar voor de eerste keer een kijkje gaan nemen, komen we ook een keer van het eiland af.
 
Via deze weg wil ik de SMN bedanken voor hun leuke attentie en jullie kunnen dan ook weer rekenen op mijn medewerking.
 
Ik wens alle lezers een gezond en sportief 2012 toe en als we met alle liefhebbers de schouders eronder zetten om alles draaiende te houden kunnen we nog lang van onze geweldige sport genieten.
 
                Gr. Simon IJnsen
 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging