De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Bijdrage - 35

Geplaatst: 17-4-2011
 

 

Dramatisch begin vliegseizoen !

Normaal gesproken begin ik altijd positiever met een stukje, maar ik moet de waarheid onder ogen zien.
Als je naar de kweek kijkt,  wat voor mij een graadmeter is wat de gezondheid aangaat,  denk je dit ziet er voor het komende vliegseizoen prima uit. Van de 28 koppels had ik niet 1 onbevrucht ei en de jongen komen prima op ( zie foto ).
Hier in Friesland hebben we nu 4 vluchten achter de rug en van de 48 vlegduiven zijn er op dit moment 15 achter gebleven,  voor mij een raadsel. Dat je ieder jaar jaarlingen verspeeld is een gegeven,  maar op de vorige vlucht bleven er ook 3 bewezen doffers achter. Op zo'n moment ga je het direkt zoeken in de gezondheid,  maar de mest is laatst nog onderzocht en hier zat niets in. Als de duiven terug komen van de vlucht zitten ze nog zo strak als het maar kan,  wat niet gebeurd als ze wat onder de leden hebben.
Nu raak ik niet direkt in paniek,  want als ik om me heen zo hoor is het niet alleen het geval dat er  op mijn hok dat er zo veel duiven achter blijven. Wat me wel opvalt dit jaar is dat er op deze korte vluchten veel goeie duiven zijn achter gebleven,  waar je ook niets meer van hoort.
Vorig weekend hebben mijn duiven volgens schema een wormpil gekregen,  wat altijd een terugslag geeft wat gisteren ook het geval was. De duiven kwamen na de prijzen thuis,  maar de verliezen waren minder groot. Nu ga ik vandaag met de brander door het hok om de mogelijke wormeitjes die afgescheiden zouden kunnen zijn te vernietigen. Volgend weekend krijgen de duiven hun worm/luis druppel en dit zijn dan de eerste middelen die ze toegediend krijgen.
Zoals mijn collega schrijver zijn ploeg voor de overnachtvluchten al keurig heeft ingedeeld moet ik hier nog maar even mee wachten om deze te vermelden gezien het verloop van het begin van dit seizoen.
Met volle moed gaan we op naar de volgende vluchten,  want het is en blijft een mooie hobby. 
                       gr. Vanaf Ameland

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging