De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Bijdrage - 31

Geplaatst: 28-11-2010
 

Beste lezers,

Het voetballen was vandaag afgelast en er is dus tijd om weer wat aan de duivensport te doen en bij dit mooie winterweer is dat geen straf (zie foto ).
                   

Ik had nog een paar late jongen van de gebr. Keekstra gekregen die ik net even heb opgeleerd op de helft van ons eiland ongeveer een 6 km van ons dorp. Het was de eerste keer dat ik ze weg bracht en tot mijn verwondering kwamen ze tegelijk met mij thuis en zit de eerste les erop. Deze late jongen zitten gewoon tussen de oudere duiven en moeten maar zien dat ze het redden. Ook deze jongen hebben nog geen medicijn gekregen. Alle vliegduiven zitten in 1 hok en krijgen iedere dag de gelegenheid om te vliegen. Het voer dat ik ze nu geef bestaat uit voor 50% uit de standaard mengeling van Mariman en voor 50% uit gerst dit wel aangevuld met snoepzaad, krachtkorrel van Teurlings en de P40 korrels. Verder krijgen ze als er wat over is in de huishouding voorgeschoteld wat binnen enkele minuten op is.
In de drinkbak snij ik wat uien en knoflook en laat dit een volle week zitten en gewoon iedere dag bijvullen.
Op de terugweg van het opleren  ben ik nog even gestopt om de jacht van de slechtvalk te bewonderen. Ik zag een hele koppel ganzen opstijgen van een weiland en dan kun je er op rekenen dat er een slechtvalk in de buurt is,  kun je nagaan wat een ogen de ganzen hebben. Als je de snelheid van zo'n slechtvalk ziet is het niet verwonderlijk dat onze duiven geen schijn van kans hebben tegen zo'n aanval,  maar dat is de natuur.
De kwekers zijn al 14 dagen gescheiden en zitten nu aan een 10 daagse parathyfus kuur. Normaal krijgen deze kwekers in januari een enting,  maar omdat ik de Inteelt Saffier (zie foto )van Jelle Jellema te leen heb en deze doffer altijd slecht op deze enting reageerd geef ik ze nu een kuur. Uit deze Inteelt Saffier had ik afgelopen jaar 8 jongen getrokken waarvan er nu nog 7 over zijn, wat de burger wel moed geeft en een teken is dat toppers als Jelle en Ultsje Jellema een ander ook zeker wat gunnen.
De kweekkoppels heb ik vandaag ook weer samengesteld vooral ook rekening mee houdend dat we steeds meer ochtendlossingen krijgen. Hier zien jullie de kweekkoppels zoals ik ze in 2011 ga koppelen.

                                          gr. Vanaf Ameland

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging