De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Bijdrage - 67

Geplaatst: 10-12-2012
 

 

Hallo allemaal.

 
Druk druk druk !!!!!!
Druk op het werk. Druk met de schaats hobby. Druk met tentoonstellingen en kampioenen huldigingen.
Over drukte met het werk kan ik eigenlijk alleen maar blij zijn, want er zijn niet zo veel werkgevers die eigenlijk niet genoeg personeel hebben in deze tijd.
Drukte met tentoonstellingen en kampioenen huldigingen dat hoort nu eenmaal om deze tijd, en ja je mag zelf uitmaken of je de tijd neemt om deze evenementen te willen bezoeken.
Ik vind nou eenmaal dat je het fatsoen moet hebben om bij kampioenen huldigingen aanwezig moet zijn, al is het maar om de mannen die het afgelopen jaar beter hebben gepresteerd als jij te feliciteren met het behaalde succes.
En mocht je zelf tot die kampioenen behoren dan mag je helemaal niet ontbreken op zo'n middag of avond, want er is voor de mensen die alles voor ons organiseren niets zo vervelend als de uiteindelijke kampioen bij zijn huldiging verstek laat gaan.
Verder is het ook druk met de schaats hobby met wedstrijden in Leiden, Den Haag en zelfs Heerenveen, want als trainer moet je bij die wedstrijden (er als het even kan ook aan de kant van de baan) bij zijn voor je pupillen.
Maar ja daar is het dan ook de tijd voor.
Deze morgen ben ik echter niet mee gegaan naar Den Haag, want ik ben erg verkouden.
En aangezien ik morgen weer de hele avond in leiden training moet geven leek het mij geen goed idee om vanmorgen om half zes richting Den Haag te gaan en daar eens flink koud te worden.
Ik ben een keer thuis gebleven en heb mijn rust even gepakt.
Ik ben even heerlijk met mijn duiven in de weer geweest.
De sneeuw is net weer weg gesmolten en de duiven hebben vanmorgen een paar uur heerlijk rond gevlogen en zijn daarna even heerlijk in bad geweest.
Toen ze weer binnen waren ben ik het hok in gegaan op zoek naar een mooi viertal voor de tentoonstelling bij ons in de vereniging die we volgend weekend gaan organiseren.
Ik zeg wel eens ik heb geen show paarden maar werk paarden maar je wil toch wel een beetje fatsoenlijk voor de dag komen als je in de organisatie zit.
En soms kun je best goed meekomen maar dat ligt vaak wel aan de keurmeester.
Deze keer komt er een keurmeester die zelf heel hoog scoort op het gebied van show duiven en dus zal hij op zoek zijn naar hele mooie show duiven, dus zal het wel toevallig zijn als ik deze keer bij de prijswinnaars hoor.
Maar ik doe wel degelijk mee, want als hij kijkt naar de gezondheid van de duiven dan heb ik mijn eerste 18,5 punt al te pakken.
De duiven zien er geweldig uit en hebben een geweldige eetlust, en dat vind ik zelf altijd een heel goed teken.
Laten we hopen dat dat zo blijft.
De duiven zitten hier nog met z'n allen bij elkaar en ik denk dat ik de doffers en duivinnen ergens tussen kerst en oud en nieuw uit elkaar ga halen, maar als het weer koud word kan dat best nog een paar weken duren.
Het voer bestaat in middels voor meer dan 50 % uit gerst en ik denk ook dat dat de rede is waarom ze zo geweldig vliegen als ze de vrijheid krijgen
Ze stuiven door de lucht als of ze door de duivel op hun hielen worden gezeten, en ze hebben er ook duidelijk veel plezier in, want na een uurtje vliegen gaan ze lekker in bad om daarna nog maar een uurtje droog te gaan vliegen.
Als ik daarna met een busje P 40 het hok in ga zijn ze met een mum van tijd allemaal binnen en word ik door mijn vrouw op de foto gezet als ik weer op zoek ben naar de vier mooiste die er tussen zitten.
Dat zijn toch de mooiste uurtjes in de winter als je zo in je hok zit en de ene na de andere duif eens in je handen neemt en ze eens goed bekijkt of ze de rui inmiddels goed afgesloten hebben of dat ze nog bezig zijn.
Vaak zie je dat het dek en de slagpennen al zo goed als klaar zijn, maar als je dan de staart eens goed bekijkt blijkt die nog bezig te zijn met de twee een na buitenste pennen.
Goed hier ga ik het weer bij laten .
Volgende keer laat ik wel weten of ik nog wat potten kon breken op de tentoonstelling, of dat het de zak uien word die bij ons altijd klaar staat voor de verliezer.

Dus groeten uit Oude Wetering.

John.

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.