De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Bijdrage - 11

Geplaatst: 23-5-2010
 

Hallo allemaal.

Zo weer terug van vakantie in Ommen en nu kan het spel op de wagen.
Vorige week had ik zelf de duiven nog ingekorfd voor Creil.
Zelf kon ik ze niet thuis zien komen, want we zijn om 11 uur vertrokken met de caravan, buurman Hans zou de duiven wel even opvangen.
Nou dat heeft hij geweten, het werd een vlucht met een zeer traag verloop, en toen het donker werd waren er nog 12 van de 32 niet op het hok gearriveerd.
Op zondag zijn er nog 9 nagekomen en in de loop van de week nog een, dus mis ik er twee.
Als ik hoor hoe het bij andere liefhebbers is gegaan, dan valt de schade bij mij nog wel mee.
Ik was in Ommen ook even op de vereniging en daar bleek dat het daar nog slechter ging als bij ons in de afdeling.
Naar aanleiding van de slechte vlucht vanuit Creil heb ik tegen Hans gezegd dat hij de duiven niet hoefde in te korven voor Orleans.
Geef ze maar een week rust dan doen we het een week later wel weer opnieuw vanuit Creil en dan misschien met een beter resultaat.
Nou dat is een hele goede keuze geweest, afgelopen zaterdag kregen de duiven een schitterende vlucht met noord oosten wind en helder weer vanuit Creil te verwerken.
De vlucht had een prachtig verloop en ze kwamen mooi een voor een thuis.
De eerste om 15.22 uur en de laatste om 16.27 uur, dus alles in een rap tempo achter elkaar en met een snelheid van tussen de 1100 en de 900 meter.
De duif die op Bordeaux boven aan de lijst moet kwam als eerste, en toen ik 6 duiven thuis had zaten daar 4 duiven bij die op St Vincent de ijzers uit het vuur moeten halen.
Alle rede om tevreden te zijn dus.
Toch hoor ik weer mensen die beweren dat er nu weer te laat gelost is, terwijl ze hiervoor steeds klagen dat er te vroeg werd gelost.
Voor hen is het blijkbaar nooit goed.
Deze mensen moeten eens een keer mee gaan met de duivenwagen naar een lossing.
Dan zullen ze zien dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor onze duiven tijdens het vervoer en de lossing het ook niet altijd even gemakkelijk hebben.
Zij doen hun uiterste best om onze duiven zo goed mogelijk te verzorgen en hebben daar best veel werk aan.
Zelf ben ik een keer in Orleans bij de lossing wezen kijken, en dan krijg je zeer veel ontzag voor deze mensen.
Het zou eigenlijk voor iedere liefhebber een goede leerschool zijn als ze een keer met de wagen mee gaan om te zien hoeveel goed werk de chauffeurs en begeleiders er van maken om onze duiven in goed conditie te houden om een goede thuisvlucht te garanderen.
Dan denk ik dat het commentaar heel veel positiever zou klinken als je ze weer hoort.

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


woensdag 1 januari 2020
Start inschrijving voor het seizoen 2020
Lees meer >