De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog Gerard Schalkwijk deel 2 28-02-2020

Geplaatst: 28-2-2020
 

Een weblog in 2 delen. (deel 2)

In deze delen beschrijft Gerard enkele duivenziekten en met alle facetten.
Nu deel 2
Veel leesplezier gewenst!

Mycoplasmas, iedere duif heeft ze in de neus. Mycoplasmas zijn kleine, bacteriële infecties. Ze zijn op zichzelf onschadelijk, maar verlagen wel het immuunsysteem en maken daardoor de kans op andere infecties groter. Zorg dus dat je de hoeveelheid mycoplasmas onder controle houdt. Mycoplasmas overleven ook buiten het duivenlichaam en bijzonder in de winter. Zorg dus dat je het hok en de materialen goed schoon houdt.

 

Ornithosis of ook wel de Papagaaienkoorts is de angst van iedere duivenliefhebber. Het is de sluipmoordenaar onder de ziektes omdat het het immuunsysteem aanvalt en verder geen eigen symptomen heeft. Let op de onderstaande symptomen, een combinatie ervan kan erop wijzen dat de duif ornithosis heeft. Neem bij twijfel contact op met een dierenarts. Let op: als de diagnose is gesteld en een duif is besmet, zet het dan direct in quarantaine. Ornithosis is erg besmettelijk en kan ook op mensen overslaan.

Een eeuwenoud pathogeen dat ook de dinosauriërs trof is nog steeds actief. Trichomonis Gallinae is een parasiet dat zich via besmet voedsel of zelfs de ouderlijke melk verspreidt. Zodra het een duif treft kan dat rampzalige gevolgen hebben. Let dus goed op of je de symptomen ervan waarneemt. Gelukkig is het wel te behandelen met 10% Tricho Cure.

 

Wormen! Onze duiven houden ervan. Ze zijn een bron voor proteïnen, maar ze zijn soms niet erg gezond. Veel wormen zijn schadelijk voor jouw duif. In deze infograph zie je waarom en wat je eraan kunt doen!

 

 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging