De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog John van Klink 16-06-2019

Geplaatst: 16-6-2019
 

Hallo allemaal.
 
Zo, nog gauw even een stukje schrijven voor het grote werk weer gaat beginnen. Aanstaande maandag gaan we inkorven voor Pau, en dan is het spel ook voor ons op de wagen. De meeste van jullie hebben dit weekend al St Vincent en is voor jullie het seizoen al begonnen. Ik wens jullie allemaal heel veel succes, en hoop dat de duiven allemaal goed naar huis komen.
 
Hier op het hok zijn de voorbereidingen op de eerste vlucht nog steeds in volle gang.De duiven zijn inmiddels goed ingespeeld. Ze hebben in totaal zo’n 1500 km gehad, en ik heb ze zelf ook nog een paar keer zelf een voor een gelost.
 
Nu rest ze alleen nog een paar keer op zondagochtend naar Noordwijkerhout. Zij rijden elke zondag naar Numansdorp, en dat is net een mooi stukje om het oriëntatie vermogen wakker te houden. Ook vind ik het mooi dat er veel liefhebbers uit Noord Holland en liefhebbers uit de kuststreek hun duiven brengen. Dat betekent dat mijn duiven dan uit de koppel moeten om meer het binnenland op te zoeken.
 
Met de gezondheid van de duiven zit het wel goed, want met de training s’avonds is het elke keer weer de vraag hoe lang de duivinnen er nu weer over doen om binnen te komen. Ook de doffers gedragen zich als een stel idiote pubers. Het binnen komen is bij de meeste doffers totaal geen probleem. Als ik na een goed uur de klep open zet willen ze met z’n twintigen tegelijk door dat ene gaatje van 20 bij 30 centimeter.
 
Maar.... een paar jaarlingen denken daar toch heel anders over. Zij blijven maar herrie schoppen op het hok en het dak, en als ik ze dan niet meer zie en denk dat ze binnen zijn zie ik ze na een paar minuten weer hoog in de lucht aan komen. Om vervolgens gewoon door te gaan met waar ze mee bezig waren ......herrie schoppen. Zo gebeurt het regelmatig dat het duurt tot half acht eer de jonge duiven een keer naar buiten kunnen. En eer dat deze een keer uitgevlogen zijn heb ik de koffie s’avonds al lang op. Het duurt vaak tot een uur of half tien eer ik het hok dicht kan doen.
 
Op de foto straalt de gezondheid van de duiven af, en als je goed kijkt zie je in de ogen van die lieverdjes hoe ondeugend ze zijn. Ik hoop dat dit allemaal goede voortekenen zijn en ga het maar rustig afwachten. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het kan niet slechter beginnen als vorig jaar. Maar daar wil ik het helemaal niet meer over hebben.
 
Met de jonge duiven gaat het ook best goed. Ik heb er nu 22 zitten en er komen er nog twee bij. Het is dus weer een drukte van belang in ons kleine jonge duiven hokje. Daar heb ik er net als andere jaren meer dan genoeg aan.
 
Vorig jaar had ik er 25 en na de vluchten op de natoer waren er nog 21 over. 2 zijn er direct voor de kweek en er is er dit voorjaar een van het hok weg geraakt ( Waarschijnlijk de roofvogel.)en een is er met invliegen weggebleven. Het ziet er dus naar uit dat er dit jaar 17 ingekorfd worden op Agen van de Z.L.U. als ze goed gezond blijven. Ik hoop dat dat een mooie vlucht gaat worden.
 
Goed maar eerst gaan we volgende week inkorven voor Pau.
Er gaan er vier mee.  Drie duivinnen en een doffer. Het is een hele nieuwe ploeg, want ze zijn er alle vier nog nooit geweest. Het word dus een verrassing wie er voorop gaat komen. ( Of is dat eigenlijk altijd zo.)
 
Goed hier ga ik het voor deze keer weer bij laten. De volgende keer zal ik jullie wel op de hoogte kunnen brengen van de eerste resultaten.

Verder wil ik jullie allemaal heel veel succes wensen, en hoop ik dat we allemaal een paar hele mooie vluchten gaan beleven.
 
Dus voor nu:
groeten uit Oude Wetering,
John.

 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.